Oude kogelflesjes

Artikel 6 van 32
€ 7,50 (inclusief BTW)
Het artikel is uitverkocht.

Leuke oude kogelflesjes. Mocht u er meedere willen of een krat die ook in de webshop staat laat het ons weten. We zullen dan bij de leverancier kijken of deze nog te verkrijgen zijn. 

Een kogelflesje is een herbruikbaar flesje dat wordt afgesloten door een glazen knikker en een rubberen ring. Het flesje wordt geopend door de knikker naar beneden te duwen. Een kogelflesje heeft vaak een eigenaardig-gevormde hals die de naar beneden gedrukte knikker opvangt en zo verhindert dat de knikker terugrolt als het flesje aan de mond wordt gezet.

Kogelflesjes zijn in 1872 uitgevonden door Hiram Codd, en worden in Engels-sprekende landen dan ook wel Codd-neck bottles genoemd. Voor het begin van de Tweede Wereldoorlog werden kogelflesjes ook in Nederland veel gebruikt.

Tegenwoordig zie je ze nauwelijks meer, behalve in Japan, waar ze gebruikt worden voor een ouderwets-nostalgisch soort limonade genaamd ramune (ラムネ), vooral te krijgen tijdens tempel-festivals (waar ook veel andere nostalgische lekkernijen verkocht worden).

Lengte
7 cm

Breedte
7 cm

Hoogte
24 cm

© 2017 - 2024 Domum Interieur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel