Oude krat met oude kogelflesjes 1872 - 1920

Artikel 15 van 22
€ 74,95 (inclusief BTW)
Het artikel is uitverkocht.

Oude originele houten krat met 12 kogelflesjes. De kogelflesjes zijn ook los te koop. Worden vaak gebruikt voor tentoonstellingen of een cafe/restaurant aan te kleden. 

We hebben vandaag weer een krat in kunnen kopen gevuld met de flesjes. Enkel het ijzer van de krat kan afwijken doordat het net even wat roestiger is maar het zijn minimale verschillen met de foto's zoals u hierboven te zien zijn. 

Leuke oude kogelflesjes. 

Een kogelflesje is een herbruikbaar flesje dat wordt afgesloten door een glazen knikker en een rubberen ring. Het flesje wordt geopend door de knikker naar beneden te duwen. Een kogelflesje heeft vaak een eigenaardig-gevormde hals die de naar beneden gedrukte knikker opvangt en zo verhindert dat de knikker terugrolt als het flesje aan de mond wordt gezet.

Kogelflesjes zijn in 1872 uitgevonden door Hiram Codd, en worden in Engels-sprekende landen dan ook wel Codd-neck bottles genoemd. Voor het begin van de Tweede Wereldoorlog werden kogelflesjes ook in Nederland veel gebruikt.

Tegenwoordig zie je ze nauwelijks meer, behalve in Japan, waar ze gebruikt worden voor een ouderwets-nostalgisch soort limonade genaamd ramune (ラムネ), vooral te krijgen tijdens tempel-festivals (waar ook veel andere nostalgische lekkernijen verkocht worden).

Lengte
26,5 cm

Breedte
38 cm

Hoogte
27 cm

© 2017 - 2024 Domum Interieur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel